בית הספר לתקשורת וקולנוע – אודות
ראשת בית הספר: מיטל אבוקסיס
רכזת הפקה: יעל הדסי בכר
יצירה היא כלי לשינוי ולהשמעת קול
דרך הוראת אומנות הקולנוע ומקצועות התקשורת יש ביכולתנו לגעת בדור העתיד, להשריש בו יכולות ניתוח ולהשפיע על נקודת מבטו.
אנחנו מאמינים…
בהכשרה המצמיחה אנשי מקצוע משפיעים, מעצבי דעת קהל ובעלי אחריות חברתית, מוסרית וחינוכית.
המטרה שלנו
להכשיר מורים, יוצרי קולנוע וטלוויזיה, כותבים ואנשי מדיה מקצועיים, המקבלים הזדמנות לפעול בזירה חברתית-חינוכית ותרבותית במטרה להשפיע, לעצב דעת קהל, לשלב גישות חדשניות בהוראה, לחנך לערכים ולצריכה ביקורתית של תקשורת מתוך שמירה על עקרונות הדמוקרטיה.
מה לומדים
בית הספר לתקשורת ולקולנוע הוא היחיד בארץ שמעניק תואר אקדמי משותף בתקשורת וקולנוע וכן תעודת הוראה לבית הספר העל-יסודי. תוכנית הלימודים היא רב-תחומית, נלמדת בקבוצות קטנות וכוללת התנסות והכשרה במקצועות המעשיים והעיוניים מתוך התאמה לשינויים הטכנולוגיים המתרחשים מדי יום.
בשנת הלימודים הראשונה נבנית תשתית עיונית ומעשית בתחומי הקולנוע והמדיה. המקצועות הנלמדים הם בין השאר: תסריטאות, בימוי עלילתי, בימוי תיעודי, צילום, עריכה, סדנת צילום סטילס, יסודות הרדיו ויסודות הכתיבה העיתונאית.
בשנת הלימודים השנייה מתמקדים הסטודנטים בתחומים:
קולנוע. הכשרה בשלבי העשייה השונים – הפקה, תסריטאות, בימוי, צילום, עריכה ועוד – בדגש על פיתוח מיומנויות טכניות גבוהות בכל מקצועות הקולנוע, בד בבד עם טיפוח דרכים לביטוי אישי וייחודי במגוון רחב של עשייה קולנועית ואמנותית.
תקשורת. הכשרה בכתיבה ובהפקה של תוכן לכל תחומי המדיה – תסריטאות לקולנוע ולטלוויזיה, הפקה ועריכה של תוכניות רדיו וטלוויזיה, כתיבה ותחקיר לעיתונות כתובה ומשודרת, הפקה ועריכת תוכן למדיה דיגיטלית, יחסי ציבור ותקשורת שיווקית. כל זאת לצד התנסות מקצועית במגוון תפקידים במערכות מדיה דיגיטליות ומסורתיות. הסטודנטים זוכים להנחיה אישית מאנשי תקשורת ומדיה מובילים בתחומם , לוקחים חלק בפרקטיקום בגופי תקשורת מובילים ומפתחים תיק עבודות מדיה אישי.
סדנאות ופרויקט הגמר
בשנה הרביעית מפתחים הסטודנטים פרויקט גמר בהנחיה אישית: סרט עלילתי, סרט תיעודי או פרויקט תוכן לטלוויזיה או למדיה דיגיטלית.
הפרויקטים זוכים למענק הפקה ונוצרים בשיתוף פעולה עם קרנות וגופים משדרים בתעשיות התקשורת והקולנוע. היצירות מופצות על ידי בית הספר לפסטיבלים, ערוצי שידור ומערכות מדיה מסורתיות ודיגיטליות.
קורסי בחירה רב–תחומיים
הסטודנטים בוחרים סדנאות וקורסים רב-תחומיים המשותפים לכל התלמידים בשנים ב'-ד', לדוגמה: קורס הפיצ'ר הראשון שלי עם אבי נשר , חדר כותבים, סדנת קמפיין, אפקטים מיוחדים – vfx, אפטר אפקטס, עיצוב פס קול, עריכה והגשה של מוזיקה ברדיו, כתיבה קומית, 360 אינטרקאטיב, מדיה וספורט, יזמות.
הדרכה פדגוגית ועבודה מעשית
לאורך שנים א- ד' הסטודנטים מתנסים בהוראה פרונטלית בבתי הספר העל-יסודיים ובפיתוח פעילויות לימודיות מגוונות במקצועות התקשורת והקולנוע.
חוויית הלימודים
הלימודים כוללים פעילויות לימודיות-חווייתיות כמו עבודה על סט הפקה מקצועי בתפקידי מפתח , הרצאות אורח, הקרנות סרטים, תערוכות, סיורים, , השתתפות בפסטיבל סרטים, סדנאות אמן, אירועים וכנסים שבהם נוטלים חלק תלמידי בית הספר וסגל המרצים בתוכנית.
הלימודים כוללים שיתופי פעולה בינלאומייים במסגרת קורסים משותפים עם אוניברסיטאות בעולם (האוניברסיטה הטכנולוגית של קפריסין, האוניברסיטה RYERSON UNIVERSITY TORONTO ועוד) ויציאה לסמסטר לימודים בגרמניה בפילם אקדמי בלודוויגסבורג.
במהלך הלימודים הסטודנטים עובדים ומתנסים בציוד מקצועי כמו אולפן טלוויזיה, אולפני רדיו, מעבדות מדיה, חדרי עריכה, סאונד ועיבוד תמונה מתקדמים. ציוד הצילום, הסאונד, הגריפ, התאורה והפוסט הם בתקן התעשייתי העדכני ביותר.
בתוכנית מלמדים מטובי המורים והיוצרים בארץ – במאים, צלמים, תסריטאים, אנשי תקשורת ועוד. סרטי הגמר משתתפים בפסטיבלים בינלאומיים ומוקרנים בארץ ובעולם.
סגל המרצים (רשימה חלקית):
פרופ' אבנר פיינגלרנט | אבי נשר | ארז דבורה | ד"ר אלה באואר-ברמן |
ד"ר שמוליק דובדבני | ד"ר נאואל ריבקה | אילן יגודה | ד"ר יוכי שלח
רוני ורטהיימר | טלי רוזן | אריק לובצקי | אבנר ברנהיימר | עומר תדמור
איבון מיקלוש | שמעון ספקטור | נורית קנטי | אמנון זלאייט | רונן לייבמן
ג'ולי שלז | דני לרנר | מאיר ראובני| תומר אביטל | שלומי אלקבץ
אפיקי תעסוקה והתפתחות מקצועית
בוגרי התוכנית משתלבים בבתי הספר כמורים לתקשורת או לקולנוע, כמנחי קבוצות לקידום נוער בחינוך הבלתי פורמלי וכיוצרים וכאנשי תוכן בתעשיית התקשורת והקולנוע. באפשרותם גם להוסיף ולהתפתח בלימודים לתארים מתקדמים בארץ ובעולם, בתקשורת, קולנוע או חינוך.
תנאי קבלה
- תעודת בגרות (ממוצע בגרות גבוה מאפשר להתקבל
ללא מבחן פסיכומטרי. פרטים במרכז ייעוץ ורישום) - ריאיון אישי
- מטלות כתיבה
הלימודים מקנים
- תואר ראשון – B.Ed. F.A
- תעודת הוראה בתקשורת וקולנוע לבתי הספר העל-יסודיים, כיתות ט-י"ב
"אני זוכרת שלמדתי במוסד כלשהו וביקשתי לקחת קורסים מפקולטות אחרות. התייחסו לבקשה שלי כאילו שהגיעה זברה למשרדים של הנהלת הספארי וביקשה לעבור לכלוב של הקופים. בסמינר אני לוקחת קורסים בקולנוע, בתקשורת, בעיצוב ובאמנות – כאן לא חושבים שזברה חייבת להיות רק זברה."
עדן מוסלאוי, סטודנטית שנה ד', בית הספר לתקשורת קולנוע.
"כשהבנתי שהדרך שלי להתבטא היא ביצירה, הגעתי לסמינר והבטחתי לעצמי להפיק מהלימודים שלי כמה שרק אפשר. הסמינר נתן לי את הכלים וההזדמנות לעשות את זה. אני רואה בסמינר כמקפצה ובית לאנשים שבאמת רוצים לעסוק באומנות ויצירה."
גיל משעל, סטודנט שנה ד', בית הספר לתקשורת ולקולנוע.
"כל עבודה על יצירה חדשה מרגישה כמו תהליך של הריון, כזה שאין לי מושג מה ייוולד לי בסופו. כשכל ילד יותר יפה בעיניי מהקודם, אני מבינה שאני במקום הנכון."
אלין וייס, סטודנטית שנה ג'. בית הספר לתקשורת וקולנוע.